julhelgen avklarad

publicerat i Allmänt;
Får börja med att varna för bildbomb i inlägget.
Hela julhelgen med allt vad det innebär är nu avklarad. Det är både skönt och lite tråkigt då tiden går alldelse för snabbt. Däremot är julhelegn hyfsat hektisk även om den var betydligt lugnare i år än vad den någonsin varit. Vi började den 23:e som vanligt med uppesittarkväll där vi gjorde janssons frestelse, griljerade skinka, gjorde julgodis, pratatde massor och spelade Bingo lotto. Vi gjorde bland annat rocky road. Så gott men en riktig kaloribomb. Idag åt vi upp de sista bitarna av den, tack och lov. 
På julafton hade vi en lugn förmiddag med promenader, besök på gymmet och lite tv tittande. Klockan tre tittade vi såklart på kalle Ankas jul. Det blir inte riktig jul utan det programmet. 
Efter det öppnade vi julklappar innan det var dags att äta julbord. Vi åt ett klassiskt julbord med Jansson, skinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sill och ägg.
Jag gillar julmat men det är så mäktigt att en portion räcker gott och väl. 
Annandag jul har vi alltid släktmiddag. Vi brukar vara ca 25 personer men på grund av lite olika orsaker så som sjukdom, barnafödande osv var vi bara 9 personer i år. Det var faktiskt ganska så skönt, om man får säga det?Även om det är supertrevligt att träffa alla så blir det ganska hetsigt och rörigt att man brukar vara helt slut när det är klart och alla utöver närmsta familjen åkt hem.
Till förrätt åt vi tartletter med räkstuvning och röd stenbitsrom i. Älskar ju räkcrustader men tartletter är gott det med. Kanske är lite "lyxigare" eller så..?
Till varmrätt kanske jag måste börja med att be om ursäkt för geggig bild. Jag gillar att gegga ihop mat. Vi åt i alla fall lax, broccoli- och blomkålsmos för de som ville pressad potatis för andra, grönsaker och sås. Mamma tyckte det känndes som att äta barnmat men jag  gillar ju sån här mat så jag var nöjd.
Till efterrätt hade vi en riktig kaloribomb. Vaniljglass, maränger, minimarsmallows, vit choklad, banan och hemmagjord chokladsås. Så gott!! Men nu vill jag inte äta glass på de närmsta månaderna.