sockerbov

publicerat i Min viktresa, Planering;
Första veckan av livsstilsfigten är nu snart slut, 12 timmar kvar. Jag måste börja med att säga att jag är så stolt över mig själv. Jag har klarat hela 7 dagar utan att äta socker (godis mm) och jag har inte fuskat en enda dag med kosten. Det hade varit så lätt att vid vissa tillfällen "unna" sig "bara" en enda liten toast eller en slice pizza när orken/suget varit näst intill outhärdligt. Men jag har stått emot och kämpat på vilket har gett resultat både på vågen men även mitt psyke och min motivation. Det känns alltid så mycket bättre när man får lyckas samt se och känna resultat.
Med det sagt har det varit en vecka med en hel del upp och nedgångar och då främst med mitt sockerberoende. Vissa dagar har suget varit så starkt att jag bara längtat till natten och dagen fått ta slut. Jag får även jobba en hel del med karaktären på jobbet då jag fått en riktig gottegris till kollega. Han har med sig kartonger med arraksbollar och annat fikabröd typ varje dag. Men för varje gång jag inte faller för frestelsen stärker det mig själv och jag mår bättre efter varje prövning. 
I fredags när jag efter jobbet skulle in på ICA och handla kom nog veckans största prövning. Jag var trött, hungrig och extremt sockersugen. Vanan av att köpa fredgasgott har inte brutits än, det kommer nog ta ett antal veckor. När jag i alla fall handlat klart och skulle gå till kassan är jag tvungen att passera hyllan med plockgodis, vilket är min absolut största last. Bara lukten och känslan av att gå (halvt springa) förbi sitter fortfarande kvar idag söndag. Jag har fått bearbeta suget och impulserna att gå och köpa något under hela helgen. Tänk att en lukt kan påverka så pass mycket. Men det är väl därför det heter sockerberoende.    
 
Resultat från vecka 1:
- 1,5 kg
7 dagar utan socker
 
Vecka 2/10:
Strategi: 
- Fortsätta att fokusera på kosten
- Dagliga pw med Louis
- Hitta jobb/mat/träningsrutiner
- Gå till gymmet minst en gång
 
Mål:
- Inte äta något onyttigt (godis, kakor...) 
- Träna en gång
 
Tankar om kommande vecka:
Jag Kommer fortsätta att kämpa mot sockret  och måste nog den här veckan hitta några substitut. Vad vill jag i mitt nya liv äta för något när jag ska unna mig? Vad ska mitt nya liv innehålla?
Jag vill gärna komma iväg till gymmet i alla fall vid ett tillfälle. Jag behöver få in träning i min veckorutin. Jag behöver helt enkelt få till alla rutiner så att även träningen prioriteras och är en självklar bit av mitt livspussel.